Japansk Afton
"Den japanska aftonen var helt suverän. Jättetrevligt och lärorikt. Jag är en
sushiälskare och detta slog allt inom sushi. Det var så gott att äta på detta
sätt, man kunde välja att inte äta så mycket ris. Misosoppan var också
fantastisk.
Jag har redan pratat mig varm kring detta och rekommenderar till högre
och vänster. Just nu mailade jag över länken till min kollega som är från
Gotland och nu ska hon också sprida det vidare. En superbra kväll och
ditt värdskap var toppen. Arigato – för att jag fick vara med!
Hälsningar Maggan Fritzell"
"Hej Aya! Tack för en underbart trevlig kväll! Är supernöjd med mat, service
och upplägg! En upplevelse utöver det vanliga, det måste jag säga. Fråge-
sporten tyckte jag var jättekul, ett lagom avbrott i ätandet! Jag vet att Janne
och (speciellt) Ingrid var supernöjda! Inte ofta man som värdinna (eller värd)
kan ägna dagen åt nöjen och ändå ha folk på middag på kvällen!
Än en gång, Tusen tack för en underbar kväll!
Hälsningar Maggan Qviström "
"Hej, Vi hade en underbar, annorlunda och mycket trevlig kväll. Vi kan varmt
rekommendera denna japanska afton!
Ann-Mari o Carl Tholin"
"Hej Aya!
Genki!
Jag tycker att du ordnade en jättefin japansk afton.
Fin utsmyckning och trevligt med ditt upplägg med drink med tilltugg framför brasan
Jag själv är väldigt intresserad av matlagning och hade gärna varit med och tillagat mat
och kanske framförallt någon varm maträtt. Skulle gärna lära mig tillaga japansk mat.
Att få göra sin egen sushi var spännande och gott och den information du gav kring varje
maträtt och ingredienser var intressant och lärorik. Jag är jättenöjd med kvällen! Arigato!
Magnus Fredriksson"
Hej Aya!
Tack för en jättetrevlig kväll med god mat och fint engagemang. Man såg tydligt att du lägger
ned ett stort arbete med att få till en bra atmosfär med musik och utsmyckning. Jag kan varmt
rekommendera dig och ditt "team" .
Ha en bra fortsättning på detta nya år.
Med vänlig hälsning
Yvonne Gardell
Sushi workshop
"Hej Aya!
Jag är supernöjd med kursen. Jag känner mig fortfarande mätt;)
I efterhand
blev det inte som jag hade tänkt mig..... utan mycket
mycket bättre!
Sushi för mig var dom vanliga bitarna man får i en
12-bitars meny.
Du öppnade en helt ny värld. Vilka smakupplevelser!
Du tog sushin till en annan nivå och det tackar jag dig för!
Helt ok att använda bilderna!
Arigato!
Malin Mitzén"
"Hej... Klart du får använda bilderna.... Skön o avslappnad stämning,
du spred glädje o förväntan om vad som skulle hända..o båda uppfylldes..
..... det som jag skulle ha velat ha mera av var berättande om japansk
matkultur o mer praktiska tips..hur håller du i pinnarna? att du anväder
båda ändorna..demonstration av skålar o grytor varför den som användes
som mortel var räfflad o det "suveräna skrapinstrumentet" som användes
till den...dessa "grejor" som du är så van vid så att du betraktar dem som
självklara är för oss som andäktigt lyssnade o följde dig med blicken
aha-upplevelser.. men det var en skön stund o du är bra..!!
Varma hälsningar från "snöns rike" Burs, Michael "
"Hej Aya!
Tack för ännu en rolig och inspirerande workshop. Du är duktig på att förklara
och beskriva vad som skall göras och du skapar en lättsam och trevlig
stämning på kursen. Bra att alla får pröva att mortla, vispa och blanda
ihop ingredienserna. Bra antal rätter med spännande smaker. Lagom stor
grupp Bra lokal Var mer tydlig med vilka rätter som skall lagas (det var
ganska lika första och andra workshopen så vi som gick första lärde oss
inte så mycket nytt andra gången). Jag rekommenderar gärna denna
workshop till mina vänner.
Arigato! Annika "
"Hej Genki!
Och massor med tack för senast, det var så trevligt. Jag kan inte komma
på något som kunde ha gjorts "bättre". Lokalen var ju som den var men vi
såg och hörde bra. Att få följa med i alla moment vad gäller riskok mm
TOPPEN. Det man ser och gör det minns man bättre. Sen var det ju så
jättegott alltsammans. Och tänk så duktiga vi blev under din pedagogiska
ledning...
Stort tack än en gång från Sara-Lisa"
"Hej och tack! Lustfyllt och gott! Roligt att få ny kunskap. Dock blev jag
överraskad att det krävdes så många specialverktyg. Det kändes inte så
lätt att göra sushi hemma. Men jag inser klart att jag inte behöver följa
dina råd och anvisningar i detalj. Du får så gärna använda bilderna. Det
personliga med att få mitt namn skrivet på japanska blev ett minne.
Många hälsningar Mait "
A taste of Zen workshop och meditativ japansk matlagning kursen
helt underbart och välbehövligt
Christina Lindqvist
Jag tycker att delarna i dagen var bra alla
för sig.
Ebba
Thank you for a most relaxing afternoon! Just watching you in the kitchen made me relax.
You are charismatic and delightfully unswedish!
Hedda Gunneng, Head of Department, Gotland University.
För min del gav de timmarna mig mycket, många nya intryck och kunskap som jag bär med
mig och inte minst - nya smakuplevelser. Tack Aya!
Sonja
Karin
En söndag i februari besökte 12
förväntansfulla gotländska medlemmar i Chaîne
des Rôtisseurs
Aya Hasegawa för att lära sig något om japansk matlagning och
matkultur. Aya inledde
med
att
ge oss en översiktlig beskrivning av det japanska köket varefter
deltagarna fick prova på
att
tillreda miso och några andra typiska smårätter. Vi genomförde också
en tankeväckande
provning
av olika sorters soja. Aya demonstrerade hur man tillagar riset till
sushi och
eftermiddagen
avslutades med att vi åt sushi på samma sätt som japaner äter rätten
på
hemmaplan. Det innebar
att matbordet, vid sidan av riset och en hög noriark, fylldes av
ett
stort antal skålar med olika
ingredienser utifrån vilka deltagarna fick komponera sina
egna sushi.
Variationsmöjligheterna visade
sig vara oändliga. Hela arrangemanget var
mycket väl genomfört och
deltagarna åkte så småningom
hem mätta, belåtna och på gott humör.
Sannolikt är det nu flera som i likhet med undertecknad
prövar att på hemmaplan laga mat efter
de recept och med den
nyförvärvade kunskap som vi fick
med oss hem.
Vi återkommer
Lars Magnus
Lahne
Bailli Honoraire
Aya
har alla ingredienser som krävs för en riktigt lyckad workshop! Med
gedigen kunskap och
känsla för maten guidar hon med van hand
deltagarna mellan olika moment i den japanska
matlagningen. Allt
professionellt organiserat och förberett i minsta detalj. Nu står en
ny rätt på
menyn hemma - Sushi à la Aya!
Domo arigato,
Marie-Louise Skölfman